NIEUW: volg een E-learning module!  Klik hier

Gun jezelf rust.

Een ander trapt voor jou niet op de rem.

Emoties en gevoelens

Niets is wat het lijkt.

Het is slechts een afspiegeling van
ons innerlijk en onze perceptie.

Kennis is macht
Zelfkennis is vertrouwen.

Uitdaging

Maak van je probleem een uitdaging.

Zie jezelf als een kostbaar cadeau.

Ga er zorgvuldig mee om.

Niets is vanzelfsprekend

Als je iets wilt dan moet je er energie in steken.

Blog

Wilt u een melding ontvangen als er een nieuwe blogpost online staat? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam:
E-mail adres:

Ben jij trouw aan jezelf?

18 April 2016 door psycholoog Karin Fehling

We zijn trouw aan een partner, ouders,  kinderen en vrienden. Maar hoe trouw ben jij aan jezelf? Je denkt over iets na, je raakt enthousiast, maar door reacties van anderen of door je eigen denken, doe jij het toch maar niet. Achteraf denk je "had ik maar....".

Lees verder >


Kies je voor het bekende of kies je voor de uitdaging!

11 April 2016 door psycholoog Karin Fehling

Wanneer kies jij  voor het bekende en wanneer kies jij voor de uitdaging. Hoe meer jij jezelf uitdaagt, hoe meer jij er achter komt dat jij veel meer kan dan dat jij denkt. Door jezelf uit te dagen,  daag jij jouw denken uit. Dat zou je vaker moeten doen!

Lees verder >


Elk gedrag heeft een consequentie!

04 April 2016 door psycholoog Karin Fehling

Wil je gedrag op een positieve manier  beïnvloeden, koppel dan een consequentie aan het gedrag. Dit kan o.a. in de vorm van belonen, negeren of straffen. Hierdoor heb je 80 % meer kans dat je een positieve gedragsverandering teweeg brengt. Vaak zeggen we wat we willen en daar blijft het dan bij, in de hoop dat dit voldoende is om bij de ander een gedragsverandering te weeg te brengen. Helaas werkt dit niet altijd zo! Het gevolg is dat we de woorden maar blijven herhalen, met iedere keer weer een teleurstelling tot gevolg. Het gewenste gedrag blijft namelijk uit!

Lees verder >


In therapie, maar bij wie?

28 March 2016 door psycholoog Karin Fehling

Wil jij in therapie? Maar weet jij nog niet bij wie? Regelmatig krijg ik vragen van cliënten of mijn therapie wordt vergoed. Wanneer ze dit voorleggen bij hun zorgverzekeraar is het antwoord standaard “nee”. Nee, niet via de Basis GGZ vanuit de basisverzekering, maar ik word wel vergoed via de Alternatieve Geneeswijzen vanuit het aanvullend pakket.

Lees verder >


Het rouwproces - van groeien naar opnieuw bloeien!

14 March 2016 door psycholoog Karin Fehling

Afgelopen week liep ik in de ochtend samen met Buddy in het natuurgebied “de Elzen” en voelde ik de warmte van de zonnestralen op mijn gezicht. Sinds een aantal weken loop ik hier iedere ochtend Buddy uit te laten en zie ik de natuur weer tot leven komen. Na de afgelopen maanden is de zon een graag geziene gast!

Lees verder >


Van moeten naar graag willen!

07 March 2016 door psycholoog Karin Fehling

Moet jij ook zoveel van jezelf? Ik moet  boodschappen halen, ik moet  nog eten koken, ik moet de was doen, ik moet  werken, ik moet de hond uitlaten… om gek van te worden. En iedere keer als ik iets moet , voel ik wat het woord moeten met me doet. Nog meer druk creëren….

Lees verder >


De glimlach van een kind!

29 February 2016 door psycholoog Karin Fehling

Zaterdag 27 februari 2016 ben ik opnieuw als vrijwilliger meegegaan met een evenement wat georganiseerd werd door de High Five Foundation, een stichting die zich inzet voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die onder de armoedegrens leven. Dit keer was de doelgroep de kinderen tussen 4 en 12 jaar. Ruim 90 kinderen hadden zich aangemeld voor een Make Over Day!

Lees verder >


En dan blijft er een leegte over!

22 February 2016 door psycholoog Karin Fehling

Het overlijden van een dierbare brengt veelal een leegte met zich mee. Vorige week schreef ik een blog n.a.v. het overlijden van de partner van mijn moeder. Vandaag een vervolg daarop.

Lees verder >


Een open wond!

14 February 2016 door psycholoog Karin Fehling

Dit keer een persoonlijke blog ter nagedachtenis aan Ron van Boxel, de partner van mijn moeder, die helaas donderdagochtend 11 februari 2016 in zijn slaap is overleden.

Lees verder >


Ben jij lief voor jezelf?

08 February 2016 door psycholoog Karin Fehling

Hoe vaak bekritiseer jij jezelf,  vind jij jezelf niet goed genoeg of is een ander altijd beter, leuker, slimmer etc. In de huidige maatschappij met voetballers, acteurs, zangers en fotomodellen als ideaalbeeld, focussen we ons  op de buitenkant en bekritiseren wij onszelf wanneer wij niet aan de norm voldoen. We kiezen er voor om de menigte te volgen en laten onze eigen dromen varen.

Lees verder >

Vorige 1

2

3 4 5 6 7 8 Volgende