NIEUW: volg een E-learning module!  Klik hier

Niets is vanzelfsprekend

Als je iets wilt dan moet je er energie in steken.

Kennis is macht
Zelfkennis is vertrouwen.

Emoties en gevoelens

Niets is wat het lijkt.

Het is slechts een afspiegeling van
ons innerlijk en onze perceptie.

Gun jezelf rust.

Een ander trapt voor jou niet op de rem.

Zie jezelf als een kostbaar cadeau.

Ga er zorgvuldig mee om.

Uitdaging

Maak van je probleem een uitdaging.

Blog

Wilt u een melding ontvangen als er een nieuwe blogpost online staat? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam:
E-mail adres:

Focus op jezelf!

01 February 2016 door psycholoog Karin Fehling

Focus jij je op jezelf of focus jij je op een ander. Hoe vaak heb jij een mening over een ander. Vind jij dat die ander het niet goed doet of dat het eventueel anders zou moeten. Het liefst zoals jij dat graag wilt. Heb je er wel eens over nagedacht waarom dit is? Omdat het gedrag van de ander jou diep van binnen onzeker maakt en jij niet weet hoe je daar anders mee om kan gaan.

Lees verder >


Motivatie, de stuwende kracht!

25 January 2016 door psycholoog Karin Fehling

Hoe komt het dat de één wel in staat is om te veranderen en de ander terugvalt in oude patronen. Er kunnen meerdere redenen zijn, maar een gebrek aan motivatie is toch wel een veel voorkomende.

Lees verder >


Herken je overtuigingen!

18 January 2016 door psycholoog Karin Fehling

Weet jij wat jouw overtuigingen zijn en of deze jou positief beinvloeden of juist beperken?  Volgens Facebook heeft mijn 1e blog in 2016 alleen al op Facebook een bereik van 2.700 gehaald. Vervolgens vroeg ik in mijn 2e blog of jij je doelen wilde delen met anderen. En wat is het resultaat? Geen reacties! Maar waar zit ‘m dit nou in? Het zou zo maar kunnen dat jij je laat weerhouden door jouw eigen overtuigingen.  Op internet vind ik een mooie uiteenzetting wat overtuigingen zijn. Na het lezen van dit artikel ben ik benieuwd of jij jouw overtuigingen weet te benoemen!

Lees verder >


De eerste stap op weg naar geluk!

11 January 2016 door psycholoog Karin Fehling

En, ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten naar een gelukkig leven? Voordat we gaan beginnen nog even dit. Like de pagina van Brainchange op Facebook. Met regelmaat zet ik daar informatie op die jou kan ondersteunen op jouw weg naar geluk. Alle beetjes helpen nietwaar!

Lees verder >


2016, het jaar van verandering!

04 January 2016 door psycholoog Karin Fehling

Allereerst wens ik jou veel  liefde, geluk en gezondheid in 2016. Volgens de numerologie staat het jaar 2016 (= het getal 9) voor een jaar van afronden en beëindigen. Oude denkpatronen dienen losgelaten te worden en nieuwe denkpatronen zullen ontstaan. Graag wil ik hier een steentje aan bijdragen door het schrijven van mijn blogs te blijven continueren en daar een verdieping aan toe te voegen. Maar ook door het geven van 1-daagse trainingen met geluk als thema!

Lees verder >


Een terugblik!

21 December 2015 door psycholoog Karin Fehling

Met het einde van 2015 in zicht is het tijd voor een terugblik. Een bewogen jaar, waarin ik mijzelf  op diverse gebieden heb uitgedaagd.

Lees verder >


Ingrijpend en verrijkend!

14 December 2015 door psycholoog Karin Fehling

Soms kom je in situaties terecht die je volledig onderuit halen en waarbij je het gevoel krijgt dat de grond onder je voeten weggeslagen wordt. Het leven neemt dan een wending, waarbij alles wat voorheen vanzelfsprekend was,  opeens in een ander daglicht komt te staan. Je voelt dat je wegzakt in onmacht, frustratie, pijn en verdriet. Als een geslagen hond sleep jij je door de dagen heen. Je kunt niet geloven dat je in deze situatie terecht bent gekomen en alles in jou wil weer terug naar de situatie zoals die was. De verandering die met deze situatie gepaard gaat kan je niet aanvaarden. Alles in je systeem zegt dat het niet zo is. De wanhoop en het verdriet nemen bij tijd en wijlen de overhand. Emotioneel wordt je alle kanten heen geslingerd. Angst, verdriet, boosheid, wanhoop, ongeloof…. Het zijn allemaal gevoelens die te pas en te onpas hun gezicht laten zien. Maar hoe jij je ook voelt, de situatie is zoals die is.

Lees verder >


Ademhalen, het medicijn van de toekomst!

07 December 2015 door psycholoog Karin Fehling

Afgelopen week was ik bij een congres van het BivT met als thema "Wat maakt een mens beter". Eén van de sprekers was Wim Hof, The Iceman. Hij gaf zijn visie op gezondheid en vertelde over zijn ervaringen. Geen ingewikkelde theorieën maar gewoon logisch nadenken. Zijn motto: “Wat ik kan, kan iedereen!”

Lees verder >


Van negatieve ervaring naar positief gevoel!

30 November 2015 door psycholoog Karin Fehling

In je leven is het een komen en gaan van personen. Soms voor even, soms voor een langere periode of soms een leven lang. Maar sommige personen laten een onvergetelijke indruk achter. Ze bieden je belangrijke ervaringen die jou helpen op je levensweg. Zowel prettige als minder prettige.

Lees verder >


Geef je creativiteit de ruimte!

23 November 2015 door psycholoog Karin Fehling

“Geef je creativiteit de ruimte”. Aflopen week was Elizabeth Gilbert, de schrijfster van Eat, Pray, Love bij Koffietijd.  In een interview vertelde zij over haar omschrijving van creativiteit. "Een creatief leven is een leven waarin je steeds weer kiest voor nieuwsgierigheid in plaats van angst. Wanneer je geen gehoor geeft aan je creativiteit liggen angst en depressie op de loer".

Lees verder >

Vorige 1 2

3

4 5 6 7 8 Volgende