NIEUW: volg een E-learning module!  Klik hier

Uitdaging

Maak van je probleem een uitdaging.

Emoties en gevoelens

Niets is wat het lijkt.

Het is slechts een afspiegeling van
ons innerlijk en onze perceptie.

Kennis is macht
Zelfkennis is vertrouwen.

Niets is vanzelfsprekend

Als je iets wilt dan moet je er energie in steken.

Gun jezelf rust.

Een ander trapt voor jou niet op de rem.

Zie jezelf als een kostbaar cadeau.

Ga er zorgvuldig mee om.

Blog

Wilt u een melding ontvangen als er een nieuwe blogpost online staat? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam:
E-mail adres:

Niet willen, maar geloven!

16 November 2015 door psycholoog Karin Fehling

"Je moet het niet willen, je moet er in geloven!" Dat waren de woorden van Seal tijdens zijn aanwezigheid bij RTL Late Night!  Hij vertelde op een inspirerende wijze over zijn ervaringen bij The Voice en zijn eigen levenswijsheid. De sleutel naar succes!

Lees verder >


Leven in vrijheid!

09 November 2015 door psycholoog Karin Fehling

Er verschijnen steeds meer berichten op Social Media over onze voeding, onze gezondheidszorg of over de farmaceutische industrie.  Over producten die zijn goedgekeurd, terwijl ze eigenlijk schadelijk zijn voor onze gezondheid, over de belangen die hiermee gepaard gaan, de rol van geld en macht en de manier waarop wij beïnvloed worden. En toch slikken we het als zoete koek terwijl de gezondheid van vele personen achteruit holt. We laten het gewoon gebeuren!

Lees verder >


Waar een wil is, is een wet!

02 November 2015 door psycholoog Karin Fehling

We weten allemaal dat positieve gedachten beter voor ons zijn dan negatieve gedachten. En toch geven wij ongemerkt de voorkeur aan negatieve gedachten met alle gevolgen van dien. Want aan het vasthouden van negatieve of positieve gedachten is een consequentie gekoppeld. En daar houden we totaal geen rekening mee.

Lees verder >


Gevangen in gedachten!

26 October 2015 door psycholoog Karin Fehling

We hebben allemaal positieve en negatieve gedachten. Hoe meer wij ons bewust worden van deze gedachten, hoe meer wij deze automatische gedachten kunnen uitdagen en onderzoeken. Doen wij dat niet dan zitten wij gevangen in onze gedachten, waardoor wij ons beperken in onze mogelijkheden in wie of wat wij willen zijn.
 

Lees verder >


Van buiten naar binnen

19 October 2015 door psycholoog Karin Fehling

Via Facebook kreeg ik een bericht onder ogen van een dierbaar iemand die schreef over 2 tumoren die tijdens onderzoeken bij hem waren ontdekt. De angst sloeg me om het hart, omdat ik er vanuit ging dat het hier om een recente ontwikkeling ging. Totdat ik de reacties terug las en zag dat ik op dit bericht had gereageerd. Bleek het om een bericht te gaan wat 2 jaar geleden was geplaatst. Wat een opluchting!

Lees verder >


Wat had jij dan verwacht?

12 October 2015 door psycholoog Karin Fehling

We hebben allemaal verwachtingen van een ander. Zeker binnen relaties en vriendschappen. Maar wat als jij niet duidelijk aangeeft wat jouw verwachtingen zijn of wat jij van de ander nodig hebt? De kans is groot dat jij teleurgesteld wordt.

Lees verder >


Loslaten, hoe doe je dat?

05 October 2015 door psycholoog Karin Fehling

Allemaal moeten we leren loslaten, bij een kind dat ouder wordt, bij een relatie die voorbij is, bij een dier dat je moet laten inslapen of bij een dierbare die komt te overlijden. En zo zijn er nog veel meer situaties die met loslaten gepaard gaan. Maar hoe doe je dat nou?

Lees verder >


De waarheid of een waarheid!

28 September 2015 door psycholoog Karin Fehling

Afgelopen vrijdag werd er vanuit de vakgroep Transpersoonlijke Therapie van de Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen een studiedag georganiseerd met Hans Laurentius als spreker. Zonder een blad voor zijn mond te nemen gaf hij zijn ongezouten mening over de maatschappij, meditatie, ons hokjes denken en de rol die wij in het leven innemen (meer met de buitenkant bezig zijn dan met de binnenkant).  En dat wij ook niet beter weten, omdat wij door onze ouders zijn opgevoed en die wisten ook niet beter. Dus hen kan je het ook niet kwalijk nemen. Binnen 15 minuten had hij zoveel weerstand weten te creëren door de manier hoe hij zich neerzette, dat als gevolg hiervan een aantal personen er voor kozen om de ruimte te verlaten. De anderen bleven, maar hadden zo hun eigen mening. Een dynamisch interactief programma met een boeiende inhoud!

 

Lees verder >


Geef niet op!

21 September 2015 door psycholoog Karin Fehling

Soms wil jij iets maar lukt het niet in één keer. Wat ga jij dan doen? Doorzetten of opgeven. En ga jij dan door totdat jij je doel hebt bereikt, of haak je af vanwege een gebrek aan vertrouwen, te veel tegenwerking, twijfel, of een ander argument dat maakt dat je het opgeeft.

Lees verder >


Huiselijk geweld - Het houdt niet op, niet vanzelf!

14 September 2015 door psycholoog Karin Fehling

Tussen de 200.000 en 250.000 mensen in Nederland komen met huiselijk geweld in aanraking. Emotionele chantage in de vorm van dreigen, domineren, intimideren, manipuleren en stalken of agressie in de vorm van slaan, schoppen of spugen. Ook ik ben één van die 200.000 geweest. Een ervaring die bepalend is geweest in mijn keuze om psycholoog te worden. "Hoe kan iemand die zegt dat hij van mij houdt op zo'n manier met mij omgaan. Dan spoor je toch niet!!!", was een steeds terugkerende gedachte. Omdat ik het niet kon bevatten ben ik psychologie gaan studeren in de hoop daar mijn antwoorden te vinden. Heeft die negatieve ervaring toch iets positiefs opgeleverd!

Lees verder >

Vorige 1 2 3

4

5 6 7 8 Volgende